Restaurang Deli

Om oss

Restaurang DeliRestaurang Deli (tidigare Deli Sushi) drivs och ägs av Hung Le tillsammans med sin sambo Shung.

Paret kommer ursprungligen från Vietnam, men flyttade till Sverige för (antal) år sedan. Tidigare lagade Hung Sushi på en restaurang i Karlskrona. Efter flera år hade Hung lärt sig hur man lagar god Sushi och funderade på att starta eget. Chansen dök upp, när en restaurang blev ledig i centrala Nybro. Man flyttade till Nybro och satte omgående igång med renovering av lokalerna och öppnade sina dörrar för de första gästerna (datum/år). 

Fler och fler Nybro bor har hittat till Restaurang Deli. För att bredda utbudet har man nu anlitat en kock, som kommer laga varma rätter främst från det vietnamesiska och thailändska (asiatiska) köket. Nypremiär sker i nov 2018. Håll utkik här på hemsidan eller Facebook!

Paret bor i centrala Nybro och har en son ihop, som heter Tuan.

Äldre artikel - 24Nybro.se

Hung LePå måndag öppnar en ny restaurang i Nybro.

"Jag kommer enbart servera sushi", säger krögaren Hung Lee.

Han har arbetat på restaurang i fem år men aldrig drivit någon egen. På måndag öppnar Emmabodabon Hung Lee sin sushi-restaurang på Stationsgatan i Nybro.

– Jag har jobbat på sushi-restaurang i Vietnam i två år och i Karlskrona i tre år, säger han.

Tillsammans med sambon Chung Khong kommer han att driva restaurangen som kommer ha öppet måndag till lördag från lunch till åttatiden på kvällen.

– Vad jag vet, så finns det inte så stort utbud av riktig sushi i Nybro. Jag tror att det finns ett intresse på orten för att det ska kunna gå bra. Förhoppningen är att det ska komma mycket folk och att vi kanske kan anställa fler i personalen, säger Hung Lee.

37-åringen är inte rädd för nya utmaningar och han menar att Deli-Sushi, som restaurangen kommer heta, är en dröm som går i uppfyllelse.

– Det ska bli jätteroligt. I veckan sätter vi upp skyltarna.

Karl-Oskar Karlsson
17 jan 2017

Välkommen!

Restaurang Deli